• Home
  • Projectes que fan bona olor!

Projectes que fan bona olor!

"El dia perfecte és anar-se'n a dormir amb un somni i despertar-se amb un projecte." Anònim

A La Carral ens agrada tenir sempre PROJECTES en ment. A part d'oferir les colònies i estades que heu pogut consultar a la nostra pàgina web, estem treballant en noves idees. Aquests nous projectes, que de moment s'estan gestant, ens il·lusionen perquè van acompanyats dels valors amb els què creiem: la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient, la justícia social... Els dos projectes que de moment tenim en marxa són un petit cultiu de safrà ecològic i un altre de carbasses  -també ecològiques- per a fer-ne cabell d'àngel.

De moment us en deixem un tastet i ja us anirem explicant com avancen! :)

 

 Projecte SAFRÀ

safra florit petita  esbrinat  balana  envasat 

          

El SAFRÀ és una planta de mida petita, amb fulles verdes i allargades i que treu una flor de forma d'embut i de color lila. És a dins de la flor, on hi ha els estigmes que s'utilitzen com a condiment i colorant alimentaris. A més, té propietats medicinals.

Les flors del safrà es cullen entre els mesos d'octubre i novembre i d'elles se n'extreuen els estigmes que després de ser assecats, es fan servir com a condiment alimentari. El seu ús més conegut és per a "donar color" i gust a les paelles d'arròs, però també es fa servir en molts d'altres plats guisats, peixos, pasta i fins i tot en algun postre!

CURIOSITATS...

Tots sabem que el safrà és un colorant natural, de color groc... el què potser no sabem és que la paraula safrà deriva del llatí vulgar safranum i aquest de l'àrab aṣfar (أَصْفَر), amb el significat de 'groc'. A més, la paraula catalana groc deriva de crocus, el nom en llatí clàssic del safrà.

 

 

 Projecte CABELL D'ÀNGEL

carbassa petita  carbassa oberta  cassola petita  prova1 petita 

     

La matèria primera del CABELL D'ÀNGEL és la carbassa de cabell d'àngel. Les carbasses es cullen a la tardor, ja que les gelades les malmeten i aquí a La Carral acostuma a fer la primera gelada cap al novembre.

Amb la polpa de la carbassa de cabell d'àngel i sucre, es fa la confitura de cabell d'àngel; de vegades també s'hi posa canyella o bé llimona per tal de donar-hi més bon gust!

El cabell d'àngel és molt utilitzat a les pastisseries per a fer-ne pastissets, ensaïmades, coques... i també es pot menjar com a melmelada, sobre una torrada. Marida molt bé amb el formatge i el mató i també amb els fruits secs.

 

Sobre nosaltres

Des del 1967 a La Carral no es paren de coure noves idees.
Som un equip de treball entusiasmats amb la nostra feina i amb l'objectiu de poder fer de les vostres estades una experiència per recordar. Ens trobareu a:


Residència Infantil La Carral

El Miracle de Riner

973 48 08 90 

Horari d'atenció telefònica:
De dilluns a divendres de 9:30h a 14:00h i de 15:00 a 20:00h.

973 05 90 25

Horari d'atenció telefònica colònies estiu:
De dilluns a divendres de 15:00 a 20:00h

 benvinguts.alacarral@gmail.com

http://www.alacarral.net

Contacta amb nosaltres!

I també ens trobareu a les xarxes socials:

La Carral Residència Infantil

lacarral

alacarral

registre juventut